My Day

Päätin tekaista tämmösen mun ’normipäivä’ – postauksen, niin näätte vähän millanen mun arkipäivä täällä Clermontissa on. Paljon kun tulee postattua vain reissuista, niin tässä vähän sitä ihan perus arkielämää!

Now I’ll tell about my ’normal day’ in Clermont-Ferrand, so you will see what kind of everyday life I live here. I often post about trips, so here is my basic day!

12656443_10206741155862444_1162697645_o.jpg

Starttaan päivän aina rullaamalla verhon ylös ja tsekkaamalla päivän sään. Tämä on siis näkymä mun huoneen ikkunasta. Juna-asema on siis suoraan kotini edessä. Näin ’talvisaikaan’ täällä aika tiheään muuttuu sää sateesta auringonpaisteeseen, niin sateenkaari on jo aika tuttu näky aamulla ikkunasta.

In the mornings I always check the day’s weather first. In wintertime it changes from rainy to sunny very fast, so rainbow is pretty familiar view from my window!

Päivä ei lähe käyntiin ilman aamupalaa – tällä kertaa naamariin siis pähkinämysliä ja jogurttia. Oma jääkaappitasoni näytti jo sen verran tyhjältä, että suuntana oli ruokakauppa. Pääsen isoimpaan ruokakauppaan näppärästi bussilla, joka lähtee aivan kotini edestä. Suomessa inhosin julkisilla liikkumista, (koska olen aina ihan eksyksissä niiden kanssa) mutta täällä olen jopa oppinut hyödyntämään niitä paremmin. Ehkä olen enemmän kartalla myös Suomessa, kun palaan takaisin?

And then I ate muesli and youghurt for breakfast. My fridge was so empty, that I had to go to grocery store. Normally I go to supermarket by bus, because it’s so easy to use from my house.

12656270_10206741170142801_18073303_o.jpg

4

Oikeat ruoat  löydetty (sanakirjan ja google kääntäjän avustamana) ja sitten vain kassalle maksamaan. Tosiaan välillä ei ole kaupassa ihan varma, onko ostamassa kermaa vai maitoa, joten pikakäännökset kännykällä on välillä tarpeen. Muutoin ostosten teko sujuu yhtä sujuvasti kuin Suomessa, ja hintatasokin on onneksi aika samaa luokkaa.

Grocery shopping is almost as easy as in Finland, but sometimes I’m not sure am I buying for example milk or cream. That’s why google translate is important sometimes. Luckily price level is pretty same like in Finland!

12675224_10206741220144051_2045191326_o

Ruokaostosten jäkeen vähän keskustaan pyörimään hyvän kaverini Carolinan kanssa. Kuvassa Clermontin keskusta, ja perällä näkyvätkin ostarit, joissa kävimme pyörimässä.

Then I went downtown with my friend Carolina. In picture you can see the malls which we visited.

…Ja shoppailuhan on semmoista hyötyliikuntaa, että pieni tauko tekee terää. Piipahdettiin siis söpöön pieneen kahvilaan capuccinolle ja suklaaletuille – nam! Tällä reissulla mukaan ei tarttunut kummoisia ostoksia, mutta yhtenä löytönä oli alesta 3 euron kengät. Kesäkelejä siis odotellessa!

Shopping is kind of sports, so of course we needed some break. We visited in a cute coffeehouse, drank capuccino and ate chocolate crepes -yum! This time I didn’t buy so much, but I found shoes which were only 3 euros.

12698743_10206741155782442_779078394_o

Ja tosiaan, pitäähän sitä vähän opiskellakin. Iltapäivällä paneuduin siis ranskan läksyihin – ja kuten viime postauksesta luitte, se ei ole minulle se helpoin homma. (Kannustimena näkyykin Milkan Oreo levy – parasta suklaata!) Onneksi tahti ei ole nopea niin pysyn vielä hyvin kärryillä. Koulua minulla on tosiaan aika vähän, ja tämä päivä oli vapaapäivä, joten kuvia koululta ei tällä kertaa ole. Yleensä koulua on 2-3 kertaa viikossa, joten mukavan rento meininki näin reissailun rinnalle.

Of course I have to study too, so in the afternoon I made my french homework. I have classes only 2-3 times in a week, so I don’t need to stress about school (at least now).

12670018_10206741159102525_322867925_o

Opiskelun jälkeen ruoka maittaa taas. Ruuaksi kokkailin tällä kertaa kanakarrikastiketta, riisiä ja salaattia. Välillä tuntuu, että ideat ruuanlaittoon on vähissä, kun tuotteet ja ruoanvalmistusvälineet on vähän erilaisia kuin Suomessa. Mutta aina sitä jollain saa mahan täyteen. Ideoita arkikokkailuun saa siis antaa!

For dinner I made chicken, rice and salad. Sometimes I don’t have so much ideas for cooking, because products and equipment are so different here. But always I get a full stomach in some way!

12696417_10206741156022448_69962139_o.jpg

Illan päätteeksi yleensä skypeilen kotisuomeen, joko Simolle, perheelle tai ystäville. Lisäksi katselen usein Netflixistä leffoja kämppikseni Jessican kanssa. Hän on työskennellyt 4 vuotta elokuvateatterissa, joten saan aina hyvät leffavinkit! Leffojen ja skypeilyjen jälkeen uni yleensä maittaakin jo hyvin. Eli siinä mun peruspäivä kokonaisuudessaan. Usein käyn myös juoksemassa tai kävelyllä Le coqun puistossa ja tietysti koulussa, mutta tällä kertaa päivä täyttyi tuommoisista puuhista.

In the evenings I skype with my family, boyfriend or friends. In addition I often watch movies by Netflix with my roommate Jessica. After skyping and Netflix it’s easy to go sleep! So that’s my normal day here in Clermont. Additionally I often go jogging in Le coq park and go to classes, but this time my day was like this.

3 kommenttia artikkeliin ”My Day

  1. Ihanaa arkielämää siellä! Kaupassa käyntikin vaikuttaa jo elämykseltä 😀

    Oispa kiva lukea kuvapostaus koulustasi, miltä siellä näyttää ja miten siellä tuo koulusysteemi pelittää 🙂 Löytyykö esim. ruokalaa, kirjastoa?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s