Paris is always a good idea

Tänään on 18. tammikuuta eli jo 18 päivää vaihtoelämää takanapäin – aika siis liitää kuin siivillä. Tässä postauksessa keskityn kuitenkin kertomaan ensimmäisestä viikonlopustani Ranskassa, eli 3 päivän reissustamme ihanaan Pariisiin. (Summary in English below)

Lähdimme perjantai-aamuna kämppikseni Jessican ja kahden muun kanadalaisen vaihto-opiskelijan kanssa junalla kohti Pariisia. Hostellimme Pariisissa veloitti vain vaivaiset 25e/yö, ja paikka osoittautuikin nappivalinnaksi. En kyllä ymmärrä, miksi majapaikkamme edes oli nimikkeellä ’hostelli’, koska huone oli kuin hotellissa ja hinta sisälsi myös maittavan ja monipuolisen aamupalan. Hostelli sijaitsi aivan metropysäkin vieressä, joten liikkuminen keskustaan oli todella näppärää. Lisäksi henkilökunta puhui englantia, mikä myös helpotti paljon asioimista.

Ensimmäisenä kohteenamme Pariisissa oli arvatenkin Eiffel torni. Pääsylippu tornin toiselle tasolle oli vain 5 e ja jonottaminenkin vei vain viitisen minuuttia, koska emme olleet mihinkään yleiseen loma-aikaan liikenteessä. Ajoitimme vierailun torniin juuri oikeaan aikaan, koska näimme huipulta auringon laskun, ja sen jälkeen ihanan pimeän Pariisin kaikkine valoineen. Näkymät olivat siis hulppeat, tuonne on päästävä vielä uudestaan!

2016-01-10 18.30.18

Eiffelin tornin lisäksi vierailimme Pariisin katakombeilla. Minulla ei ollut mitään ennakkotietoa tästä paikasta, joten alussa yli 20 metriä syvälle maan uumeniin laskeutuvat kapeat portaat olivat minulle täysi yllätys. Alhaalla hämärässä tunnelistoverkostossa kävelimme noin 1,5 tunnin ajan. 1700-luvulla näitä katakombeja oli alettu käyttää hautausmaana ja 1800-luvulla kammioissa jopa asui ihmisiä. Tunnelma katakombeissa oli hyvin historiallinen ja vähän myös aavemainen, koska seinämät täyttyivät miljoonien pariisilaisten vainajien luista. Vaikea kuvitella, että ihmiset ovat todella pystyneet asumaan tuossa hyytävässä paikassa..

20160110_110113

2016-01-10 18.27.20

Kolmantena päänähtävyytenämme oli Louvren taidemuseo. Museo oli todella iso, ja vaikka kiersimme siellä lähes kolmen tunnin ajan, näimme vain pienen osan sen teoksista. Mutta onneksi tuli nähtyä myös se tärkein, eli legendaarinen Mona Lisa. En ole niinkään taideihmisiä, joten tämä riitti minulle mainiosti.

2016-01-10 17.43.40

Koko reissun ajan nautimme hyvistä ruuista, kuten etanoista, pastoista, pizzasta, ankasta, ranskalaisesta sipulikeitosta ja ihanan tuoreista macaroneista (ehdottamana suosikkinani suklaa). Kulttuurin ja maittavan ruuan ohella kävimme tietenkin myös shoppailemassa, ja mukaan minulle tarttuikin uusi käsilaukku Zarasta ja mekko Forever21:sta. Shoppailun ohessa kävimme myös ihmettelemässä upeaa riemukaarta.

2016-01-10 18.27.56

2016-01-09 22.58.16

Reissun aikana käytimme paljon metroa sekä hop on hop off –turistibussia, joka kiersi näppärästi kaikkien nähtävyyksien luo ja se tarjosi myös englannin kielisen selostuksen ja tietoa eri paikoista. Viimeisenä iltana istuimmekin bussissa koko kierroksen ajan ihaillen nähtävyyksiä ja leputellen kävelystä kipeytyneitä jalkoja.

Vajaan kolmen päivän reissun aikan ei tietenkään kaikkea ehtinyt näkemään,  ja seuraavana listallani voisivat ollakin Notre Dame (jonka näin tällä reissulla vain ulkoapäin), Versaillesin linna ja ehkäpä myös Disney Land. Onneksi Pariisiin onkin nyt helppo palata takaisin, kun välimatkaa on vain junamatkan verran. Kun sitten sunnuntai-iltana palasin takaisin kämpälleni, huokaisin kämppikselleni tyytyväisenä, miten ihana onkaan olla taas kotona. Tämän jälkeen ihmettelin, että täällähän on asusteltu vasta reilun viikon ajan, ja paikka tuntuu jo aivan kodilta. Mutta ehkä se on vain hyvä juttu?

2016-01-10 18.54.19

At my first weekend in France I travelled to Paris with my new school friends. We spent there three days and we stayed in a nice hostel which was very cozy and clean, but also cheap – so perfect for an exchange student budget.

In Paris we visited some important attractions, for example Louvre Museum, The Catacombs and Eiffel tower – of course. In my opinion Eiffel Tower was the best experience in that weekend. There was so amazing views and luckily we saw a sunset from the tower. It was fantastic! Strais to tower were pretty scary at first, but I survived. In addition we went also shopping to downtown, and I bought a nice purse, a dress and a little Eiffel Tower – keychain. During the weekend I tasted many new and delicious food, for example snails, duck and onion soap.

The fist weekend in France was very nice and time flied very fast. The phrase ”paris is always a good idea” is so true! Nevertheless when I came back to Clermont in Sunday evening, I said to my roommate that ”it’s so nice to be at home again” and then I wondered that I said home. I had been here only eight days and I felt like home here already. Maybe it’s only a good thing!

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Paris is always a good idea

  1. Kylläpä ehditte lyhyessä ajassa käymään tärkeimmät jutut läpi! Tehokasta 😉

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s